Készítse fel autóját a hidegre, hóra, fagyra!

Bár eddig jórészt elkerült a hideg idő, jön még autóra tél. 

Láthatjuk, hogy a hó egyik napról a másikra hatalmas mennyiségben is le tud esni, ami hidegzuhanyként érheti az autóvezetőket. Fontos, hogy felkészítse gépjárművét a hideg időjárásra, a havas, jeges utakra különösen.

 

Érdemes néhány lépést végrehajtani még a fagy beköszönte előtt:

Szereltessen fel téli közlekedésre alkalmas abroncsokat! Ezek jobban teljesítenek hideg időben és hóban, biztosítva a jobb tapadást és irányíthatóságot. Legyen rutinos, vagy kezdő sofőr: a gumiabroncsok megfelelő tapadásának biztosítása prioritás a biztonságos közlekedéshez!

Rendszeresen ellenőrizze a hűtőfolyadék szintjét és minőségét! Fontos, hogy megfelelően legyen bekeverve és ne fagyjon meg a hidegben, hiszen ez akár végleges károkat okozhat az autóban, melynek kijavítása sokkal költségesebb, mint maga a megelőzés.

Hidegben az akkumulátor teljesítménye csökkenhet, ezért rendszeresen ellenőrizze a töltöttségi szintjét és az esetleges korróziót a terminálokon!

Fontos, hogy megfigyelje és szükség esetén kérjen karbantartást a fűtőrendszerre, beleértve a hőfokszabályozót és a hűtőrendszert.

Természetesen ilyenkor is figyeljen oda és rendszeresen vizsgálja meg az olajszintet, a fékfolyadékot, a világítást és az ablaktörlőket!

 

Pro tipp:

Készítsen elő vészcsomagot, ami tartalmazhat jégkaparót, hóláncot, hótakarót, hőtartó ruhákat, tartalék ételt, vizet és egyéb sürgősségi felszereléseket. Ezek az óvintézkedések segítenek abban, hogy biztonságosabb legyen az autózás a téli időszakban is!

 

Amennyiben a cikkben felsoroltakkal kapcsolatban, vagy azon kívül bármilyen kérdése van keresse szakembereinket bizalommal!

E-mail cím: info@atsz.hu

Telefonszám: +36 (20) 253-1149

Cím: 2314 Halásztelek, Rákóczi F. utca 3066/1.

Műhely élet